27 Αυγούστου 2012

Keane (2004)

***1/2
Δράμα μυστηρίου, πολύ κοντά σε θρίλερ, σκηνοθετημένο από τον Λοντζ Κέριγκαν («Clean, Shaven»). Ένας πατέρας ψάχνει την κόρη του που έχει χαθεί κάνα χρόνο πιο πίσω. Η ταινία στο πρώτο μισό είναι εστιασμένη στον χαρακτήρα του πατέρα και στη φρίκη που έχει φάει. Στο δεύτερο μισό είναι μαζί του ένα άλλο μικρό κοριτσάκι το οποίο πρέπει να προσέχει. Και κάπου εκεί αρχίζει το σασπένς. Δεν μπορείς να προβλέψεις ποτέ την επόμενη κίνηση του πατέρα αφού είναι ικανός για όλα. Εκπληκτική ερμηνεία του Βρετανού Ντέμιαν Λούις. Το μόνο που με χάλασε είναι το φινάλε του που δεν είναι εξίσου στιβαρό με τις υπόλοιπες σκηνές. Με καλύτερο φινάλε, τώρα θα μίλαγα για ταινία αριστούργημα.

3 σχόλια:

  1. Καλημερα! Εμπιστευομαι επειδη εχουμε δει και οι 2 το Clean, Shaven και επειδη -βγαζοντας εξω το τελος- διακρινω εναν καποιο ενθουσιασμο. Την ψαχνω και σου λεω συντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμενα μηπως εξελιξει το θεμα και τη σχεση πατερα-κορης που βλεπουμε στο clean shaven αλλα κατι δεν πηγε τελικα, εμεινα στο περιμενε. Το τελος λειψο, κριμα γιατι ξεκινησε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κόσμια παρακαλώ