7 Σεπτεμβρίου 2012

The Cabin In The Woods (2011)

***1/2
(«Το Μικρό Σπίτι Στο Δάσος») 
Όλα παραπέμπουν σε ταινία τρόμου, το IMDb την έχει καταχωρημένη ως θρίλερ-τρόμου, είναι όμως; Πρόκειται για υβριδική ταινία, που συνδυάζει τα ασύνδετα. Βασίζεται σε διάφορες ανατροπές, όχι μόνο σεναριακές, που ουσιαστικά με περιορίζουν από το να γράψω για αυτές. Αυτό που μου πρόσφερε ήταν η εμπειρία να δω μια πετυχημένη απόπειρα συνδυασμού ετερόκλητων ειδών. Προτείνεται κυρίως σε φαν ταινιών τρόμου.

7 σχόλια:

  1. <<<<<<<>>>>>>>>ΣΠΟΪΛΕΡ<<<<<<<<>>>>>>>
    ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
    Όπως λέει και το μοτο της ταινίας, «You think you know the story? Think again!». Το μεγάλο στοίχημα των συντελεστών ήταν να μην μπορεί ο θεατής να ξεκαθαρίσει στο κεφάλι του τι ταινία βλέπει. Είναι κωμωδία; Παρωδία; Τρόμου; Θρίλερ; Μυστηρίου; Επιστημονικής φαντασίας; Όλα μαζί; Μάλλον. Σίγουρα είναι πλημμυρισμένη μαύρο χιούμορ και παρωδεί ταινίες τρόμου, όμως σε κάθε αστεία ατάκα αντιστοιχεί και μια σκηνή τρόμου με σκοπό να σε αηδιάσει. Όπως δεν αναμιγνύεται το λάδι με το νερό έτσι δεν αναμιγνύεται και το αίσθημα της ευθυμίας με αυτό του τρόμου, με αποτέλεσμα να ξενίζει τον άπειρο θεατή που δεν ξέρει αν πρέπει να γελάσει ή να ξινίσει τη μούρη του και να μην μπορεί να ευχαριστηθεί κανένα από τα δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μπορουμε να πουμε οτι υπαρχει ειδος "ταινια-σχολιο", το cabin ειναι μια απο τις ελαχιστες τετοιες ταινιες. Οχι με στιγμες. Ολη η ταινια ενα σχολιο. Αφου γιναμε σαν ανθρωποι ματακηδες και καννιβαλοι, ετσι εγιναν και οι ταινιες μας, γι αυτο μιλανε πια, καλως η κακως (δεν θελω να δαιμονοποιησω, ειμαι φαν των ακραιων ταινιων αλλα ας συνειδητοποιουμε τι βλεπουμε ως θεατες κι ας το βλεπουμε..) Νομιζω το μεγαλο στοιχημα ηταν να καταφερουν να δημιουργησουν τετοια συναισθηματα για να πει ο μεσος θεατης "τι μαλακια βλεπω" και παραλληλα να μην καταλαβει οτι η ταινια μιλαει για εκεινον τον ιδιο που την βλεπει. Θα τελειωσω ετσι: ποσο προβατοποιημενος θεατης παιζει να εισαι για να μην προσεξεις το χερι που ερχεται καταπανω σου να σε συντριψει στο επικο φιναλε της ταινιας; Δυστυχως καποιους τους "ξυπνανε" μονο τα Ματριξ, τα καθε Ματριξ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ταινία άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και κρίνοντας από τα σχόλια δεν κλείνει με τίποτα. Αφηρημένο κακοστημένο συνονθύλευμα τρόμπας που δεν καταλήγει πουθενά. Αν αυτό εκτιμάται ως τέχνη τότε μας αξίζει η εξαφάνιση του γένους. Έξω από την αίθουσα προβολής της ταινίας θα πρεπε με τεράστια γράμματα να αναρτήσουν την εξής επιγραφή: Κολλέγιο Αθηνών only.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι εννοείς "Έξω από την αίθουσα προβολής της ταινίας θα πρεπε με τεράστια γράμματα να αναρτήσουν την εξής επιγραφή: Κολλέγιο Αθηνών only." αυτό δεν το πιάνω. Κατά τα άλλα έχω να σου πω τη μεγαλύτερη των ρήσεων του παμμέγιστου φιλόσοφου/ανθρωπολόγου/κτηνιάτρου/μεταρυθμιστή Γιόχαν Αούσβιτς "Οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, ο καθένας δικαιούται να προστατέψει τη δική του".

      Διαγραφή
  4. Τι ταινία είναι? Παρωδία? Κωμωδία? Τρόμου? Είναι παρωδία ταινίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κόσμια παρακαλώ