15 Οκτωβρίου 2012

Married Life (2007)

**** 
(«Έγγαμος Βίος»)
Στέρεο οχτάρι, δεν μου άφησε ποτέ περιθώριο να το αμφισβητήσω. Σε αγκιστρώνει από τα πρώτα πέντε λεπτά και σε αφήνει με το χαμόγελο της ικανοποίησης 85 λεπτά αργότερα. Εξαιρετικοί διάλογοι με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις από τους χαρακτήρες. Είναι ταινία που απαιτεί καλές ερμηνείες, θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαλάσει από τους ηθοποιούς όμως (χωρίς να χρειαστεί κανείς να δώσει την ερμηνεία της ζωής του) ανταποκρίθηκαν επάξια.

3 σχόλια:

  1. Η ταινία είναι μεταφορά μιας νουβέλας, του «Five Roundabouts To Heaven» του Τζον Μπίνγκχαμ. Άκου εδώ τώρα αρβύλα, ο συγγραφέας του βιβλίου ήταν στην Βρετανική υπηρεσία πληροφοριών, κατασκοπεία δηλαδή, μαζί με τον Τζον Λε Καρέ που έγραψε τα βιβλία με ήρωα τον Σμάιλι. Ο Σμάιλι λοιπόν, σαν χαρακτήρας είναι εμπνευσμένος από τον Τζόν Μπίνγκχαμ, ο οποίος στο δικό του βιβλίο είναι ο Ρίτσαρντ, ο χαρακτήρας του Πιρς Μπρόσναν. Κατάλαβες; Δηλαδή ο Μπρόσναν είναι ο Σμάιλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλο ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον, η ίδια νουβέλα στην οποία βασίστηκε η ταινία, είχε μεταφερθεί και στην Αγγλική τηλεόραση το 1962 στην κλασική σειρά «The Alfred Hitchcock Hour» με τίτλο επεισοδίου «The Tender Poisoner».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κόσμια παρακαλώ