22 Μαΐου 2013

Groundhog Day (1993)



****1/2
Η Μέρα Της Μαρμότας»)
Την είδα ξανά φέτος και μου έκανε εντύπωση ότι μετά από 20 χρόνια παραμένει φρέσκια. Δεν είναι απλώς μια πρωτότυπη σεναριακά ιδέα, είναι και εξαιρετικά καλά ανεπτυγμένη. Βάλε στο σύνολο και τον Μπιλ Μάρεϊ (σε δαιμονισμένη φόρμα) σε έναν ρόλο που πραγματικά ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν θα απέδιδε τόσο πειστικά και μόλις δημιούργησες μια από τις καλύτερες κωμωδίες των νάιντις (και όχι μόνο). 



4 σχόλια:

  1. Από τότε που βγήκε η ταινία, η τελετή της μαρμότας στο Πανξατόνι έχει γίνει τουριστική ατραξιόν. Η ταινία βέβαια γυρίστηκε στο Γούντστοκ του Ιλινόις όπου επίσης έχει γίνει τουριστική ατραξιόν, εδώ μάλιστα έχουν δώσει όνομα στη γωνία που συναντάει ο Φιλ τον Νεντ τον πωλητή, έχουν βάλει ταμπέλα που γράφει "Bill Murray stepped here" στη λακκούβα που πατάει συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικά, αποφεύγω τις υπερβολές αλλά πραγματικά αφιέρωσα χρόνο στο να σκεφτώ έναν ηθοποιό -παλαιότερο, σύγχρονο ή νεότερο του Μάρεϊ- που θα μπορούσε να αποδώσει καλύτερα τον ρόλο και δεν τον βρήκα. Είμαι πρόθυμος παρόλα αυτά να ακούσω τις προτάσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι περισσότερες ταινίες με σούπερ πρωτότυπη κεντρική ιδέα αναλώνονται γύρω απο αυτη και καταληγουν μια τρυπα στο νερο και στο τελος σε απογοητευουν.(γι αυτο φοβαμαι να δω τι παιζει με το μυαλο του τζον μαλκοβιτς).Αυτη η ταινιαρα ειναι μια απτις ελαχιστες περιπτωσεις που μια τελεια ιδεα μπορει να καταληξει σε μια ταινιαρα με αρτιοτατη κινηματογραφικη δομη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα πλάκα θα κάτσω να το ξαναδώ (Στο μυαλό του Τζον Μαλκοβιτς) γιατί σχεδόν δεν το θυμάμαι αλλά θυμάμαι ότι μου είχε κάνει καλή εντύπωση.

      Διαγραφή

κόσμια παρακαλώ