23 Σεπτεμβρίου 2013

The Master (2012)

***
Αδιάφορο δράμα. Μεγάλη ερμηνεία από τον Γοακίν Φίνιξ και με αυτό τελειώνει ότι με εντυπωσίασε από την ταινία. Καλή σκηνοθεσία και φωτογραφία και μουσική και μοντάζ και τα πάντα αλλά βαρέθηκα. Η εντύπωση που μου άφησε στο τέλος είναι ότι γύρισε ταινία δυόμιση ωρών από ένα εικοσασέλιδο σενάριο. Ασχολίαστο προτιμώ να αφήσω το γεγονός ότι κόστισε πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια.

3 σχόλια:

  1. Επίσης, εντύπωση μου έκαναν και ο θετικές κριτικές που έχει πάρει. Παρότι διαφωνώ, μου αρέσει να διαβάζω τον αντίλογο, πολλές φορές πείθομαι και μαλακώνω τη στάση μου απέναντι σε μια ταινία. Στην περίπτωση του «The Master» όμως, οι κριτικοί το εκθειάζουν χωρίς σοβαρά επιχειρήματα, με αοριστολογίες, «εκρήξεις στον ψυχισμό του θεατή» και μεγαλοπρεπή κάδρα.

    Από την άλλη, οφείλω να ομολογήσω ότι ούτε με το «There Will Be Blood» τρελάθηκα (αν και το θεωρώ ανώτερο), ενώ το «Magnolia» πιστεύω ότι είναι η πιο υπερτιμημένη ταινία των νάιντις. Αντιθέτως, μου άρεσε πολύ το «Hard Eight» (http://cinetwts.blogspot.gr/2013/07/sydney-1996.html) και το «Punch-Drunk Love». Ελπίζω να ζω σε 30 χρόνια για να δω αν τελικά είχα δίκιο.

    Τώρα για να είμαι απόλυτα δίκαιος, αν ήμουν αμερικάνος και μου ζάλιζαν τα αρχίδια με τηλεσωτήρες, εκκλησία των βαπτιστών, σαϊεντολογία κι ένα κάρο ακόμα θρησκόληπτες ακραιήλες, ε μπορεί να το εκτιμούσα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου, και με το σινε-τουίτ αλλά και με το σχόλιό σου (με εξαίρεση για το «Magnolia» όπου το θεωρώ έπος). Το κυριότερο πρόβλημά της είναι το σενάριό της όπου λείπουν οι δραματικές κορυφώσεις και κυρίως ένιωθα ότι η ταινία επαναλαμβανόταν συνεχώς με την απίστευτη (κι ανούσια για μένα) φλυαρία της που δεν οδηγούσε πουθενά.

    2,5/5: Συμπαθητική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνω απολyτα. Ξεκινησε για 8, κατεληξε στο 6. να δει το sound of my voice o skinothetis!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κόσμια παρακαλώ