16 Μαΐου 2014

The Red Shoes (1948)


(«Τα Κόκκινα Παπούτσια»)
Χορευτικό δράμα. Η πιο δημοφιλής ταινία με θέμα το μπαλέτο πριν τον «Μαύρο Κύκνο» του Αρονόφκσι. Αδιαμφισβήτητα η δουλειά που έχει γίνει για την αποκατάσταση της ταινίας είναι αξιέπαινη και φυσικά, εξαρχής η κινηματογράφηση, οι ερμηνείες και τα σκηνικά ήταν εκπληκτικά. Τι να κάνω που βαριέμαι τα μιούζικαλ; 

Το κεντρικό 15λεπτο χορευτικό αποτέλεσε τη βάση της συγχρονης κινηματογράφησης ενός χορευτικού. Τα σημερινά βίντεο κλιπ ακόμα έτσι γυρίζονται.
Μια εφημερίδα μετομορφώνεται σε χορευτή, τα σκηνικά εναλλάσονται σε φρενήρεις ρυθμούς,
οι χορευτές πηδάνε και μένουν στον αέρα, πανδαισία.
εδώ σε ένα αποτυχημένο mashup μαζί με Bohemian Rhapsody.

1 σχόλιο:

  1. Είμαι και λίγο αγροίκος, δεν καταλαβαίνω καλά την τέχνη του χορού. Παίζει ρολό και ότι οι προσδοκίες είναι στο ταβάνι όταν πας να δεις μια πεντάστερη ταινία που την εκθειάζουν σκηνοθέτες, κριτικοί, κοινό κτλ. Τελικά, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μου/σου αρέσουν ΟΛΕΣ οι κλασικές ταινίες. Το θεωρώ υποκριτικό και άσκοπο. Προτιμώ να κάνω τις επιλογές μου.

    Οι ερμηνείες του πρωταγωνιστικού διδύμου είναι πειστικές, μακριά από θεατρικές φανφάρες (πράγμα σπάνιο για την εποχή). Η Μόιρα Σίρερ ήταν όντως χορεύτρια και αρκετά καταξιωμένη, χόρευε μαζί με την Μαργκότ Φοντέιν.

    Πριν τα «Κόκκινα Παπούτσια», δεν υπήρχε φιλμ που να «διακόπτεται» για τόσο μεγάλο χορευτικό, μετά τα «Κόκκινα Παπούτσια», η πρακτική αυτή έγινε μόδα. Ευτυχώς, ξεπεράστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κόσμια παρακαλώ