10 Ιουνίου 2014

Kids (1995)

Ωμή αλλά ειλικρινής καταγραφή μιας μέρας μιας παρέας εφήβων. Κοινωνικό σχόλιο για την καμένη γενιά της ευημερίας, για την γενιά μου. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, ακόμα σοκάρει. Το ντοκιμαντερίστικο ύφος και οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αμεσότητα. 




1 σχόλιο:

  1. Δεν έχει σημασία ποιος έχει την ευθύνη, σημασία έχει ότι καμία κοινωνία δεν έχει δικαιολογία για αυτή την κατάσταση. Η γενιά του Gameboy υπήρξε και στην Ελλάδα, μια γενιά με κοινά ερεθίσματα, με γυμνά εξώφυλλά στα περίπτερα και άκρατο πουριτανισμό.

    Από εδώ ξεπήδησε η Ροζάριο Ντόσον, λέγεται ότι την πέτυχαν (ο Λάρι Κλαρκ κι ο Χάρμονι Κορίν) σε μια γειτονιά της Νέας Υόρκης και της ζήτησαν να κάνει δοκιμαστικό. Η Κλόι Σεβινί, τότε ήταν ζευγάρι με τον Χάρμονι Κορίν, ο οποίος έγραψε το σενάριο σε ηλικία μόλις 18 χρονών. Οι περισσότεροι πιτσιρικάδες είναι φίλοι του σκεϊτάδες από τους Zoo York Team. Οι πιτσιρικάδες φαίνονται να είναι πραγματικά μαστουρωμένοι, δύο εξ αυτών, ο Τζάστιν Πιρς και ο Χάρολντ Χάντερ, πέθαναν νωρίς. Συμπτωματικά, κι οι δύο τους με πολύ δυνατές ερμηνείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κόσμια παρακαλώ