26 Νοεμβρίου 2013

Ο Εχθρός Μου (2013)



The Enemy Within»)
Τέτοιου είδους ταινίες λείπουν από την ελληνική ταινιοθήκη. Σκληρό θρίλερ, με έντονο σασπένς, πάντα προσγειωμένο στην ελληνική πραγματικότητα. Φέρνει τον ήρωα αντιμέτωπο με ηθικά διλλήματα και τον αφήνει να πάρει τον δικό το δρόμο. Εκτίμησα πολύ τους μετρημένους διαλόγους και την εξαιρετική ερμηνεία του Μανώλη Μαυροματάκη ο οποίος ήταν ιδανική επιλογή για τον ρόλο. 



Φωτογραφία της ελληνικής οικογένειας.

2 σχόλια:

  1. Ενδιαφέρουσα ταινία που απευθύνεται σε όλους τους θεατές κι όχι μόνο σε ένα σκληροπυρηνικό φεστιβαλικό κοινό. Άντε να γίνει μια αρχή μπας και υπάρξει συνέχεια.

    Θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη η βαθμολογία μου αν τέλειωνε η ταινία μισή ώρα νωρίτερα, όταν δηλαδή η οικογένεια πήγε στο χωριό. Δεν χρειαζόταν λύση ή κάθαρση, νομίζω ότι έτσι έχασε τον προσανατολισμό της ρίχνοντας βάρος σε δευτερεύοντα περιστατικά.

    Συγκρατώ και την ερμηνεία του Γιώργου Γάλλου, μπαίνει στα υπόψιν για μελλοντική αναφορά. Πολύ καλές ερμηνείες είχαν και οι αλλοδαποί ηθοποιοί που από ότι διάβασα δεν είναι ερασιτέχνες.

    Το τελευταίο πλάνο είναι τραβηγμένο έξω από την Γ.Α.Δ.Α., έτυχε και πέρναγα με το αυτοκίνητο μου εκείνη την ημέρα, μέχρι εχθές είχα απορία ποια ταινία να γύριζαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλλον η καλυτερη ελληνικη ταινια που εχω δει μαζι με σπιρτοκουτο και το Λιντσιακο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κόσμια παρακαλώ