17 Οκτωβρίου 2013

A Cock And A Bull Story (2005)





**1/2
(«Tristram Shandy: A Cock and Bull Story»)
Κωμωδία. Μια ταινία για το πώς γυρίζεται μια ταινία που βασίζεται σε ένα βιβλίο για το πώς γράφεται ένα βιβλίο, το οποίο δεν τελειώνει ποτέ, ούτε η ταινία (το έγραψα πολλές φορές και κράτησα την καλύτερή μου προσπάθεια). Δεν έπιασα όλα τα αστεία, δυσκολεύτηκα να το παρακολουθήσω. Είχα και περισσότερες προσδοκίες από το πρωταγωνιστικό δίδυμο Κούγκαν – Μπράιντον και τον σκηνοθέτη Μάικλ Γουίντερμποτομ που αργότερα έκαναν το «The Trip» σειρά και ταινία.

2 σχόλια:

  1. A cock and a bull story, μετάφραση: η ιστορία ενός κόκορα (ή πέους) και ενός ταύρου. Χρησιμοποιείται και μεταφορικά εννοώντας μια φτιαχτή ιστορία ή μια ιστορία που είναι δύσκολο κάποιος να πιστέψει. Η ταινία χρησιμοποιεί όλες τις έννοιες. Μπορεί να μην γέλασα πολύ με την ταινία αλλά με έπεισε να διαβάσω το βιβλίο «The Life and Opinions of Tristram Shandy, Gentleman» του Λόρενς Στερν και ίσως τότε να την ξαναδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Στιβ Κούγκαν και ο κολλητός του Ρομπ Μπράιντον υποδύονται τους εαυτούς τους ή καλύτερα μια πλευρά του εαυτού τους την οποία μάλιστα είναι η ίδια που χρησιμοποιούν και στο «The Trip».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κόσμια παρακαλώ