21 Οκτωβρίου 2013

Evil Dead (2013)



**
(«Το Πρόσωπο Του Κακού»)
Τρόμου. Κάποιες σκηνές με έκαναν να αηδιάσω (αυτός ήταν ο σκοπός τους υποθέτω) και τίποτε άλλο. Κρίμα, μεγάλωσα (κινηματογραφικά) με τα
Evil Dead και έχω τεράστια αδυναμία και στα τρία, γι’ αυτό άλλωστε κάθισα να το δω παρότι είχα διαβάσει τι με περιμένει. Ελπίζω να μην το πάνε για σίκουελ.

3 σχόλια:

  1. Για να γράψω την κριτική, έφερα στο μυαλό μου τα παλιά Evil Dead του Ράιμι και μαζί με τις ταινίες, θυμήθηκα και όλες εκείνες της μεταεφηβικές μου ανησυχίες. Με έκαναν να νοσταλγήσω, να χαμογελάσω, να θυμηθώ τις βιντεοκασέτες μου, τους φίλους που συζητάγαμε ποιό από τα 3 είναι καλύτερο με τον καθένα να έχει το δικό του αγαπημένο, αφού το καθένα είναι τόσο διαφορετικό μεταξύ τους. Χαλάλι.

    Σήμερα, η πιο νέα γενιά ακούει “Evil Dead” και το μόνο που έρχεται στο μυαλό τους είναι κάποιο παλιό βιντεοπαιχνίδι (το συγχέουν και με το resident evil). Το Evil Dead όμως έχει πολύ μεγάλη fan base που εδώ και χρόνια ζητούσε στο Σαμ Ράιμι να γυρίσει κάτι αντίστοιχο. Τους έκανε (ή μας έκανε) τη χάρη το 2009 και γύρισε το μέτριο «Drag Me To Hell» αλλά τουλάχιστον επέστρεψε στο είδος που τον ανέδειξε. Για όλους εμάς, που ασχολούμασταν τότε και διαβάζαμε πως αυτός ο 22χρονος γύρισε AYTH την ταινία χωρίς λεφτά (και κάναμε όνειρα ότι ίσως κι εμείς τα καταφέρναμε, αν όχι στα 22 αλλά μέχρι τα 30 σίγουρα), ο Ράιμι και τα Evil Dead είναι το άπιαστο όνειρο και ο απόλυτος θαυμασμός.

    Αν είσαι λίγο νεότερος και δεν το πρόλαβες -επειδή αν το δεις σήμερα ίσως να μην σου κάνει τόση εντύπωση- φαντάσου ότι ήταν το «Saw» της εποχής του. Αν δεν πρόλαβες ούτε το «Saw» στην εποχή του, τότε για να πω την αλήθεια ίσως σε τρομάξει και σε εντυπωσιάσει και τούτο δω. Έχεις δει άλλη ταινία τρόμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To goustara giati eixe POLY splatteria!
    Ton Bruce Campbell ton prosexes meta ta end credits?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα μωρέ, έπρεπε να λέγετε "evil dead"; Ας το έλεγαν "dead by dawn" :)

      Τον Bruce δεν τον είδα, το έκλεισα πριν τους τίτλους...

      Διαγραφή

κόσμια παρακαλώ