16 Μαρτίου 2014

Tombville (2014)


Ατμοσφαιρικό, ψυχολογικό θρίλερ. Ένα δυσάρεστο εσωτερικό ταξίδι καθώς ο ήρωας προσπαθεί να βρει στην μνήμη του. Μια κινηματογραφική εμπειρία που είναι αδύνατο να βιωθεί εκτός της σκοτεινής αίθουσας. Η αεικίνητη κάμερα σε συνδυασμό με το κοφτό μοντάζ και φυσικά τον εκπληκτικό ηχητικό σχεδιασμό (sound design) σου έκαναν το στομάχι κόμπο. Αργά αργά ξεδιπλώνεται και το στόρι αλλά είναι τόσο έντονη η ψυχολογική πίεση που υφίσταται ο θεατής που αμφιβάλλω αν μπορεί να το παρακολουθήσει. 

Νιωθεις ότι ο χρόνος έχει σταματήσει.

2 σχόλια:

  1. Παρά τα μόλις 70 του λεπτά, νιώθεις ότι ο χρόνος έχει σταματήσει. Κοίταξα το ρολόι μου πάνω από δέκα φορές. Πολύ δυσάρεστο θέαμα και δεν θα το πρότεινα σε κανέναν. Εκτός αν έχει μαζοχιστικές τάσεις (όπως εγώ) και αξιολογεί το θέαμα με βάση την κινηματογραφική εμπειρία. Ο σκηνοθέτης ο ίδιος πρέπει να έχει σαδιστικές τάσεις ως προς τον θεατή του, μόνο έτσι εξηγείται αυτό που έφτιαξε.

    Ο κόσμος στο μισάωρο άρχισε να φεύγει από την αίθουσα και τον δικαιολογώ πλήρως. Γιατί τότε του έβαλα υψηλή βαθμολογία, διότι είμαι σίγουρος ότι αυτό το συναίσθημα επιδίωκε να περάσει ο σκηνοθέτης στον θεατή και το πέτυχε. Επίσης ήταν άψογα εκτελεσμένο από κάθε άποψη.
    http://www.tombville.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην τελευταία προβολή της ημέρας, το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Τρόμου στην Ελλάδα, το Fright Nights, είχε πολύ περισσότερο κόσμο, σχεδόν γέμισε η τεράστια αίθουσα του Odeon Όπερα. Προηγουμένως έπαιξε μια πολύ καλή μεξικάνικη μικρού μήκους, η «Contrafábula de una niña disecada». Γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το φεστιβάλ. Τη θεωρώ μια πολύ καλή προσπάθεια που μακάρι να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, τις έχει ανάγκη η σινεφίλ κοινότητα τέτοιες κινήσεις και πρέπει να τις στηρίζουμε όσο μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κόσμια παρακαλώ