19 Σεπτεμβρίου 2012

Forrest Gump (1994)

**1/2 
Μόνο σαν “κρυφή απόλαυση” μπορώ να δεχτώ ότι ακόμα κάποιος βλέπει το «Φόρεστ Γκαμπ» και δεν βαριέται. Δεν θέλω να το μειώσω, θέλω να το προσγειώσω. Είναι μια καλή ιστορία που διηγείται με πολύ όμορφο τρόπο ο Ρόμπερτ Ζεμέκις, ούτε τον Ζεμέκις θέλω να μειώσω, κάνει εκπληκτικές παιδικές ταινίες (όπως τα «Back To The Future», «Who Framed Roger Rabbit» κτλ) αλλά παιδικές. Άλλη μια τέτοια ταινία προσπάθησε να κάνει και "όλο το σύμπαν συνωμότησε" να πάρει 6 Όσκαρ.

11 σχόλια:

  1. Συμφωνω απολυτως. "Καλες, παιδικες". Απειρες φορες σε κουβεντες προσπαθεις να "προσγειωσεις" αναλογες ταινιες και καταληγεις "ελιτιστης" η "κομπλεξικος". Να ταν μονο το Φορεστ Γκαμπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μια που ειπαμε Ζεμεκις.. Δες οποτε εχεις χρονο αυτο του Ζεμεκις: http://www.youtube.com/watch?v=oDt-EoryNRE Για μενα η καλυτερη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξακολουθώ να απογοητεύομαι αγαπητέ Καλ. Δε θέλω να σκεφτώ καν τι πρέπει να σου γράψω και απορώ παράλληλα με τους πιστούς σου. Ναι, είστε και κομπλεξικοί και ψώνια χωρίς αιτία. Το πιο απλοικό σχόλιο από έναν ακατέργαστο νυχοκόπτη: Την ταινία την είδα-είδαμε το 94, σχεδόν 20ετία! Θυμάμαι-θυμόμαστε ακόμη και λεπτομέρειες. Την αδιάφορη βαρετίλλα του Giamatti (τον οποίο εκτιμώ), της οποίας έπλεξες το εγκώμιο την είδα πρν 2 εβδομάδες και την έχω ήδη ξεχάσει. Σε παρακαλώ. Βάλε μία ιεραρχία. Μην αστοχείς έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την είδες το '94 αγαπητέ Rocco και σου έμεινε γιατί είναι ΠΑΙΔΙΚΗ και προφανώς τότε θα σου άρεσε. Την ξαναείδες απο τότε; Δεν διαφωνούμε στο αν είναι μια καλή παιδική-ανάλαφρη ταινία ή όχι. Απλά όταν γίνεται αυτός ο κακός χαμός με τον Φόρεστ Γκαμπ και ταυτόχρονα σηκώνει και τα Όσκαρ, αναγκάζεσαι να τη συγκρίνεις με ταινίες άλλου επιπέδου (πχ "American Beauty"). Ανήκει σε αυτή την "άλλη" κατηγορία ο Φόρεστ; Ναι; Όχι._

      Διαγραφή
  4. Επισης το 94, το Φορεστ κερδιζει το Παλπ Φιξιον στην κατηγορια καλυτερης ταινιας, και ο Ζεμεκις κερδιζει ονοματα οπως Ταραντινο, Κισλοφκσι στην κατηγορια του καλυτερου σκηνοθετη. Αυτα ειναι τα δεδομενα. Απλως για καποιους αυτο ειναι αδικο και για αλλους δικαιο. Προσωπικα θεωρω και καλυτερη ταινια το Παλπ Φιξιον και καλυτερο σκηνοθετη τον Ταραντινο. Συνεπως θεωρω αδικο τον τοσο ντορο για το Φορεστ. Και ναι, εχει διαφορα ο χαρακτηρισμος "αδικος" απο το "ψωνια" και "κομπλεξικοι"... Ο Cinetweets δεν ειπε νομιζω οτι το Φορεστ ειναι κακη ταινια, ειπε πως ειναι υπερεκτιμημενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τότε έχει βγάλει καμιά ταινία ο Ταραντίνος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Kill Bill, σημαίνει κάτι; Δεν είναι δίκαιη α σύγκριση αλλά σου άρεσε ποιό πολύ το Forrest Gump απο το Pulp Fiction; Ας μην το συνεχίσουμε, αυτή είναι η γνώμη μου, δεν έχω λόγο να την αλλάξω. Το Forrest Gump είναι καλή ταινία αλλά υπερεκτιμημένη.

      Διαγραφή
  6. κρετίνοι ντεμέκουλες.
    Αφιερωμένο
    http://thepassionatemoviegoer.blogspot.gr/2012/03/indelible-moment-allens-manhattan_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι άλλο να πω; Ευχαριστώ για τους χαρακτηρισμούς φανατικέ θαυμαστή του Φόρεστ Γκαμπ, συγνώμη αν σε στενοχώρησα. Εκτός κι αν η αντιδρασή σου πηγάζει απο την προσπάθειά σου να υπερασπιστείς τον "φίλο" σου (παθητικός ή ενεργητικός;)

      Διαγραφή
  7. Μεχρι στιγμης ειναι η πιο Politically correct ταινια που εχω δει ποτε.Την μισω.Και τον τομ χανκς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι οικογενειακή ταινία, εξ ορισμου politically correct, αφορά άλλο κοινό.

      Διαγραφή

κόσμια παρακαλώ