11 Μαΐου 2012

Killing Zoe (1993)


**
Ναϊντίλα του κερατά! Ληστεία τράπεζας στην καρδιά του Παρισιού με τους ληστές να καταναλώνουν ότι ναρκωτικά μπορείς να φανταστείς, προφανώς όλα πηγαίνουν στραβά. Σε παραπέμπει κατευθείαν στον κινηματογράφο του Ταραντίνο και δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού ο σκηνοθέτης/σεναριογράφος Ρότζερ Έιβερι ήταν μόνιμος συν-σεναριογράφος του στα πρώτα του χρόνια. Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Ταραντίνο τον έφτυσε και συνέχισε μόνος του δεν το χώνεψε ποτέ του, ακόμα χύνει δηλητήριο και ισχυρίζεται ότι του έχει κατακλέψει τις ιδέες. Πίσω στην ταινία τώρα, της λείπει πολύ ο ρυθμός,  η σκηνοθετική ματιά, το σκέρτσο που θα σε κάνει να κολλήσεις στην οθόνη, κρίνοντας και από τις(ην) επόμενες(η) ταινίες(α) του Έιβερι δεν το «βρήκε» ποτέ σαν σκηνοθέτης.

3 σχόλια:

  1. Ο Έιβερι από το 2008 έχει προβλήματα με τον νόμο, χτύπησε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του έναν πεζό, ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ, ίσως αυτός είναι ο πιο σημαντικός λόγος που έχει σχεδον χαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο μ αρεσει που βαζεις τριβια στα σχολια.
    Ναιντιλα του κερατα ειναι το getaway με τιν κιμ μπασιντζερ και τον αλεκ μπολντουιν.Μπορει να μη σου γεμιζει το ματι αλλα ειναι ταινια με αρχη μεση τελος και πολυ πιστολιδι.
    Αν τη δεις με μπυρα και πατατακια της βαζεις και ενα οχταρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάω μια απο το περίπτερο να προμηθευτώ και κάθομαι να την ξαναδώ!

      Διαγραφή

κόσμια παρακαλώ