21 Αυγούστου 2012

Citizen Kane (1941)

****1/2
Δεν νιώθω ότι μπορώ να προσθέσω κάτι γράφοντας για τον «Πολίτη Κέιν». Απλά να τονίσω ότι την παρακολούθησα με τον ίδιο ζήλο και περιέργεια που θα παρακολουθούσα ένα σύγχρονο φιλμ κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση για μια ταινία γυρισμένη 70 χρόνια πριν. 

5 σχόλια:

  1. Προσκυνώ τον Όρσον Ουέλς, ήταν μόλις 25 χρόνων όταν τη γύρισε και ήταν η πρώτη του. Τα στούντιο έδωσαν στον Ουέλς αρκετά λεφτά για την εποχή και πλήρη ελευθερία, κάτι που σήμερα απλά δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ήταν σύγχρονη ταινία, θα της έβαζα 4 αστέρια, επειδή όμως είναι ήδη 70 ετών, της βάζω 4μιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομιζω πως ο Πολιτης Κειν ειναι το καλυτερο μαθημα σκηνοθεσιας για οποιον τον ενδιαφερει ν'ασχοληθει με το σινεμα. Χωρις γιατι.
    Πολυ αγαπημενος ο Orson Welles! Μια εποχη ημουν τοσο φαν που ετρεχα να ψαχνω καθε αφισα της ταινιας και του ιδιου. Μετα απο χρονια μαζεψα αρκετο υλικο. Ταινιαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσφατα το συζήταγα με μια κοπέλα που πιστεύει το αντίθετο και κατέληξα να γίνω κακός. Πραγματικά όμως θεωρώ προσβολή στο σινεμά και σε κάθε σινεφίλ να προβοκάρεις (γιατί αυτό κατέληξα ότι έκανε η κοπέλα) με τέτοιες ταινίες. http://cine-persona.blogspot.gr/2012/09/citizen-who.html

      Διαγραφή
    2. Τι διαβασαν τα ματια μου!!!! Κατσε να δω τι λεει στις αλλες ταινιες. Μα το συμπαν, σοκαριστηκα. loooooooooooooool

      Διαγραφή

κόσμια παρακαλώ