23 Μαρτίου 2012

Carnage (2011)

****
Οι περισσότερες ταινίες κακώς ξεπερνούν σε διάρκεια τη μιάμιση ώρα, ιδού ένα εξαιρετικό παράδειγμα ολοκληρωμένης δουλειάς μόλις 79 λεπτών. Ο Πολάνσκι έχει βρει πάλι τη φόρμα του, οι διάλογοι  είναι πολύ εύστοχοι και το σενάριο με μαεστρία περιφέρει τους χαρακτήρες σε διαφορετικά στρατόπεδα υποχρεώνοντάς τους να αποκαλύπτουν σταδιακά το πραγματικό τους πρόσωπο.

9 σχόλια:

  1. Den trelathika kiolas, apla vlepete.Sthn idia fash einai kai to The Sunset Limited tou Tommy Lee Jones (ena domatio,2 ithopioi kai mpourou mpourou).O Polanski twn Repulsion,The Tenant kai Rosemary's Baby agnoeitai edo kai xronia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αγαπημένη μου του Πολάνσκι ειναι το Cul-De-Sac, και δεν θα σου κρύψω ότι μου άρεσε και το "Ghost Writer". Γενικά προτιμώ τον Πολάνσκι του Knife In The Water, Death And The Maiden.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε μου άρεσε! Και την είδα ξανά και ξανά. Και να φανταστείς, οι δύο πρωταγωνίστριες που παιζουν, είναι οι αγαπημένες μου. Θεωρώ πως δεν υπήρξε καμια ιδιαίτερη σκηνοθετική γραμμή από τον Πολάνσκι. Όλη η ταινία ήταν το κείμενο, που είναι ουσιαστικά θέατρο, και οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών, που υποθέτω δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι λιγότερο, είναι όλοι τους καλοί ηθοποιοί.
    Κάποιες φορές γέλασα αλλά δε θεωρώ πως είναι καλή ταινία. Υπερτιμημένη. Το σινεμά δεν είναι μόνο ένα κείμενο. Δεν ξέρω. Είμαι αυστηρή με αυτό το φιλμ. Φαίνεται, ε; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα, η άποψή μου είναι η εξής: Bλέπω ταινίες για να διασκεδάζω (ότι αυτό μπορεί να σημαίνει). Επειδή δεν είμαι σκηνοθέτης, ούτε έχω σπουδάσει τη θεωρεία του κινηματογράφου, αν με διασκεδάσει η ταινία παραβλέπω οτιδήποτε άλλο μπορεί να με ξενίζει. Επίσης, ο Γούντι Άλλεν τις περισσότερες φορές έχει μια στημένη κάμερα και τραβάει, χωρίς καν κίνηση, κι όμως δεν μπορείς να μου πεις ότι δεν σου αρέσουν οι ταινίες του!

      Διαγραφή
  4. Αρκει να μας αρεσει ενα φιλμ, συμφωνω ;)
    Δεν εχει να κανει τοσο με τις γωνιες της καμερας και τα στατικα μονοπλανα, οσο οτι σου εβγαζε πολυ θεατρο και ελαχιστο σινεμα,αυτο μου καθεται στραβα μεχρι στιγμης στην ταινια,γι'αυτο και σου ειπα πως δε βρηκα καποια σκην. γραμμη,εννοωντας πως ισως ηθελε κατι περισσοτερο για να αναδειχθουν οι κινηματογραφοι χαρακτηρες,μπορει να μου το βγαζει μοναχα εμενα,δεν ξερω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε τρελαθηκα Γιωργη!!! Μεχρι να μεθυσουν πηγαινα και εγω στο 8, μετα μου φανηκε να πιεζεται να γινει κωμωδια...Στη φαση που προσπαθουν να ειναι ευγενικοι τσακιζει, μετα στο τελος (αλλα μακρυ τελος) εχει ενα 20λεπτο που μου φανηκε σχεδον ενοχλητικο (οσο γελουσε η Τζενη εκνευριζομουν και πιο πολυ!) Του εβαλα παντως 6.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παντως οσο σκεφτομαι τη ταινεια και η Φοστερ ηταν για μενα ΤΡΑΓΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρέπει να υπήρχε τρομερός ανταγωνισμός μεταξύ των ηθοποιών, όλοι φτασμένοι και μια ταινία που στηρίζεται στις ερμηνείες, όλοι ήθελαν να ξεχωρίσουν. Η Τζόντι Φόστερ έχει πάρει και δύο Όσκαρ, είχε και τον πιο δύσκολο ρόλο (της υστερικής) πρέπει να είναι και υστερική, οπότε προσπάθησε να κάνει το κάτι παραπάνω... και το έχασε.

      Διαγραφή

κόσμια παρακαλώ