23 Ιανουαρίου 2013

Mr. Nobody (2009)


***1/2
(«Ο Κανένας»)
Επιστημονικής φαντασίας ιστορία αγάπης με ευφυές μοντάζ μου σε αγκιστρώνει από τα πέντε πρώτα λεπτά. Πόσο υπεύθυνοι είμαστε για τις επιλογές μας; Τι θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να τις αλλάξουμε; Η ταινία του Φαν Ντορμέλ καταπιάνεται με τόσες ιστορίες και θίγει τόσα θέματα που δεν θα μπορούσε να έχει μικρότερη διάρκεια. Η θεωρεία του χάους, η κβαντομηχανική και η διαστολή του χρόνου χρησιμοποιούνται σαν “επιστημονικές εξηγήσεις” για να δικαιολογήσουν την άτακτη μεταφορά στο χωροχρόνο, κι όμως όλα στο τέλος δένουν όμορφα μεταξύ τους.  

Πολύ καλή ερμηνεία του Τζάρετ Λέτο (μετά από χρόνια) ιδιαίτερα όσο έπαιζε τον Mr. Nobody 117 ετών.

7 σχόλια:

  1. Εμπνευσμένη σκηνοθεσία του Γιάκο Φαν Ντορμέλ που όμως πολύ φοβάμαι ότι θα αργήσει να κάνει την επόμενη ταινία του, πρώτον διότι την προηγούμενη την γύρισε 13 χρόνια πριν, δεύτερον διότι το «Mr. Nobody» υπήρξε εμπορική αποτυχία, κι αυτό κυρίως γιατί δεν κατάφερε να πάρει διανομή σε Αμερική και Αγγλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε συμφωνώ καθόλου. Η ταινία αυτή με έκανε να πλήξω αφάνταστα αβάσταχτα. Στην πρώτη ώρα κιόλας κοίταζα πόσο ακόμα απομένει. Χρειαζόταν 2,5 ώρες για να μας πει το αυτονόητο; Με 2 λέξεις την ταινία αυτή θα την χαρακτήριζα "χάσιμο χρόνου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές ταινίες δεν μας κολλάνε, μου συμβαίνει κι εμένα συχνά. Αν δεν μπεις εξαρχής στο "ταξίδι" της ταινίας και 90 λεπτά να ειναι πάλι ατελείωτη θα σου φανει.

      Διαγραφή

κόσμια παρακαλώ