8 Ιανουαρίου 2013

Romeo Is Bleeding (1993)


***1/2
Θρίλερ-νουάρ της αγαπημένης μου δεκαετίας, με μπόλικο σαξόφωνο στο σάουντρακ, φαμ φατάλ και έναν νεαρό Γκάρι Όλντμαν στα ντουζένια του, τι να μην μου αρέσει; Η Λένα Όλιν δίνει ρέστα στο ρόλο της μοιραίας γυναίκας, πολύ καλές και οι Αναμπέλα Σιόρα (της έχω μια αδυναμία) και Τζούλιετ Λούις. Ένα τεράστιο μπράβο στην σεναριογράφο Χίλαρι Χένκιν (η οποία δυστυχώς από το 1997 δεν μας έχει δώσει άλλη ταινία). 

ο τίτλος της ταινίας είναι εμπνευσμένος από ένα τραγούδι του Τομ Γουέιτς
η ταινία εκπέμπει τον ερωτισμό μιας άλλης εποχής.
σκηνή αντίστοιχου κάλους με αυτή της Σάρον Στόουν στο «Βασικό Ένστικτο»



2 σχόλια:

  1. Η Χίλαρι Χένκιν σεναριογράφος της ταινίας είναι μια από της ελάχιστες αν όχι η μοναδική που έχει πετύχει σε τόσο “αντρικά” είδη κινηματογράφου. Έχει γράψει το «Wag The Dog» μαζί με τον Ντέιβιντ Μάμετ (για το οποίο προτάθηκαν για Χρυσή Σφαίρα και για Όσκαρ) και μια πρώτη εκδοχή του «V for Vendetta». Περιέργως εξαφανίστηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τζον Μπον Τζόβι είχε γράψει το τραγούδι "Always" για να χρησιμοποιηθεί σαν κεντρικό θέμα της ταινίας, μόνο που το απέσυρε μόλις είδε το τελικό αποτέλεσμα. Το τραγούδι ξεκινάει “This Romeo is bleeding…”. Μερικά χρόνια αργότερα το συμπεριέλαβε στα Greatest Hits της μπάντας του και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία τους. Αν το είχε χρησιμοποιήσει θα είχε χαλάσει και την ατμόσφαιρα της ταινίας αλλά πιθανότητα και την "πορεία" του τραγουδιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κόσμια παρακαλώ