29 Απριλίου 2014

Ben Hur (1959)

 
Επικό, Ιστορικό δράμα, πασχαλινής φαντασίας. Ο «Άρχοντας Των Δαχτυλιδιών» του ’60. Ένα παραμυθάκι που παραπατάει παράλληλα με την ιστορία του Χριστούλη. Η εξαιρετικά μεγάλη παραγωγή γεμίζει το μάτι. Πολύ εντυπωσιακές οι σκηνές της ναυμαχίας και της αρματοδρομίας. Αυτές οι δύο σκηνές συγκρίνονται άνετα με τις πιο σύγχρονες σημερινές παραγωγές χωρίς ψηφιακά εφέ. Η αδικαιολόγητα μεγάλη διάρκεια και η φλυαρία το κάνουν ασύμβατο με τον σημερινό κινηματογράφο. 
 
Η σκηνή της αρματοδρομίας συγκρίνεται άνετα με όποιαδήποτε σημερινή παραγωγή χωρις ψηφιακά εφέ.
 

1 σχόλιο:

  1. Πέραν των σκηνών της ναυμαχίας και της αρματοδρομίας, είχε πολλά σφάλματα. Αχρείαστες σκηνές, κοψίματα σε λάθος κάμερα, χλιαρό μοντάζ. Αλλά και πολλά θετικά, 15000 κομπάρσοι και 18 άρματα μόνο για τη σκηνή της αρματοδρομίας που τους πήρε 5 εβδομάδες για να γυριστεί, εντυπωσιακά κοστούμια, γυρίσματα στην τσινετσιτά, 11 Όσκαρ (έχασε μόνο το “σεναρίου”), αμφισεξουαλικά υπονοούμενα.

    Τα οποία σεξουαλικά υπονοούμενα έμειναν κρυμμένα από τον Τσάρλτον Ίστον (Χέστον) για ευνόητους λόγους (πρόεδρος NRA). http://a.abcnews.com/images/US/ap_nra_president_charlton_heston_ll_131025_16x9t_384.jpg

    Ο Μπαρτ Λάνκαστερ έχει δηλώσει ότι απέρριψε τον ρόλο του Μπεν Χουρ (παρά το υπέρογκο ποσό του ενός εκατομμυρίου) γιατί δεν του άρεσε η «βίαια ηθική της ιστορίας» και επειδή δεν ήθελε να προμοτάρει τον χριστιανισμό.

    Το φιλμ είναι εγκεκριμένο από το Βατικανό στην κατηγορία «Θρησκεία».

    Το 1970 πωλήθηκε ένα άρμα που χρησιμοποιήθηκε προς 4000 δολάρια, τρία χρόνια αργότερα, κατά την διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, ο αγοραστής συνελήφθη γιατί το οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κόσμια παρακαλώ