23 Οκτωβρίου 2013

Prisoners (2013)



***1/2
Αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου. Σε κρατάει παρόλη τη μεγάλη διάρκειά του (153’). Η φωτογραφία του και μόνο (Ρότζερ Ντίκινς) είναι που δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα, από εκεί και πέρα ο δρόμος ήταν στρωμένος. Σασπένς, ανατροπές αλλά και στιβαρές ερμηνείες (αποκάλυψη ο Τζέικ Τζίλενχαλ). Κάποιες σεναριακές τρύπες καλύπτονται, πρόχειρα μεν αλλά καλύπτονται. Σίγουρα ένα από τα 10 καλύτερα θρίλερ της χρονιάς.

6 σχόλια:

  1. Αυτό που κάνει το «Prisoners» να ξεχωρίζει είναι ότι ο σκηνοθέτης ρίχνει πολύ μεγάλο βάρος της ταινίας στις ερμηνείες των ηθοποιών του, αυτό είναι ένα στοίχημα που αν δεν σου βγει, κάηκες. Ευτυχώς, απέσπασε τον καλύτερο εαυτό όλου του καστ και κέρδισε.

    Δυστυχώς δεν έχω δει τις προηγούμενες ταινίες του Καναδού Ντενίς Βιλνέβ για να έχω άποψη αλλά για παραγωγή 40 εκατομμυρίων, το πήγε πολύ καλά. Τι εννοώ, ότι όταν αναλαμβάνεις να σκηνοθετήσεις ταινία με τόσο ακριβή παραγωγή, προφανώς αυτοί που χώνουν τα λεφτά έχουν και τον τελευταίο λόγο. Πόσο μάλλον δε όταν είναι η πρώτη σου τόσο ακριβή ταινία και να έχει και αστεράτο καστ. Με άλλα λόγια, το περίμενα πολύ πιο συντηρητικό, όμως κατέφερε (και μπράβο του) να το πάει στα άκρα που του επιτρέπονταν. Για να γίνω πιο σαφής, δεν πιστεύω ότι στα πρώτα ντραφτ του σεναρίου έμεναν όλοι αυτοί ζωντανοί. Και αν σκεφτείς αυτό που λέω, θα δεις πως εξαφανίζονται χαρακτήρες παρόλο που δεν μαθαίνουμε ποτέ ότι πέθαναν. Κάποιοι θάνατοι θα δυνάμωναν το σενάριο και το δράμα (αυτό είναι το πιο ισχυρό μου επιχείρημα). Κόπηκαν όμως (και πάλι επαναλαμβάνω ότι κάνω υποθέσεις) διότι θα διαμόρφωναν αρνητικά τη διάθεση του μέσου θεατή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από προηγούμενες ταινίες του σκηνοθέτη σας συστήνω, αν δε το έχετε δει, το Ιncendies (2010)...ήταν νομίζω και υποψήφιο ξενόγλωσσης...

      Μπάμπης

      Διαγραφή
    2. δεν το έχω δει, θα το βάλω στη λίστα μου όμως, ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  2. 40 εκατομμύρια $ για τόσο κουραστική Ταινία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

κόσμια παρακαλώ